WE LOVE GOLD!


Wij van De Goud Winkel vonden dat het tijd werd om onze kennis te gaan delen met onze klanten. Daarom hebben wij besloten zo af en toe, tussen het harde werken door, te gaan bloggen. Blogs/artikelen uploaden en schrijven is voor ons nieuw dus vergeef ons de fouten die gemaakt worden; we doen ons best!


Op deze pagina kun je zien welke artikelen wij hebben gemaakt en wat de onderwerpen zijn. Hou deze pagina in de gaten en schrijf je in om altijd op de hoogte gehouden te worden als er een nieuw blog beschikbaar is. Wij zijn erg enthousiast en kijken er naar uit om zoveel mogelijk kennis met jullie te delen!

 

Tips&Tricks, feiten, leuke weetjes en verder een hoop achtergrondinformatie.


De blogs toe nu toe:

Wil je 1 van bovenstaande blogs lezen? Klik op de button op en je zult versteld zijn van wat wij hebben te vertellen!

I love gold! Maar weet er te weinig van af. Laat dan maar… Helaas horen wij van De Goud Winkel dit wel vaker. Mensen willen graag goud kopen, maar zijn bang om opgelicht te worden. Niet zo gek ook; in de huidige tijd moet je altijd op je hoede zijn. Wij hebben een aantal tips & tricks opgesteld waar u op moet letten als u van plan bent om goud te kopen.

Online sieraden kopen, dat doe je toch niet!? Als je een aantal jaar geleden gezegd had dat je online sieraden hebt gekocht, had men je voor gek verklaard. Hoe weet je nou of het wel echt is? Voor het zelfde geld sturen ze je neppe spullen! Eigenlijk heb je hiermee meteen het hele online-shoppen probleem gevangen; is het bedrijf te vertrouwen? Wij hebben een aantal adviezen voor je waarmee je zelf kan beoordelen of een online bedrijf ‘echt’ is.

Het gebeurt wel eens dat je iets moois ziet maar er gewoon even geen geld voor hebt. Dit kan natuurlijk en is uiteraard geen schande. De Goud Winkel heeft hier een mooie oplossing voor: het SPAARPLAN. Hieronder zullen we kort uitleggen wat dit inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. 

Hoe komt de prijs van goud tot stand? “3 halen 1 betalen” zal je niet zo snel tegenkomen bij een juwelier. Maar waarom is goud eigenlijk zo duur? Er zijn maar weinig mensen dit dat goed uit kunnen leggen. In dit korte artikel gaan wij jullie proberen wegwijs te maken in de wereld van goud. En dan vooral in de prijsbepaling hiervan. Want goud is natuurlijk schitterend, maar wel prijzig!

De Goud Winkel bestaat nu bijna 2 jaar. Het Pandhuis waarmee wij samen werken echter al meer dan 20 jaar. De Goud Winkel is een onderdeel van het Pandhuis. Hierdoor weten alle medewerkers veel van goud. 20 jaar geleden hoefde je tegen ons niet te zeggen dat je een opzoek was naar een Bamboe armband. Dan zouden wij denken; Bamboe, dat groeit toch alleen in het oerwoud? Nu weten wij wel beter. De kennis die wij hebben verzameld proberen wij nu door middel van onze blogs met jullie te delen.

Goud in zijn pure vorm is donkergeel maar door de toevoeging van andere metalen kan je de kleur veranderen. Voeg je bijvoorbeeld koper toe aan je goud dan zal je goud wat roder worden, door het toevoegen van zilver wordt het goud lichtgeel en door het toevoegen van palladium krijgt je goud een witte kleur (witgoud). Een samensmelting van 1 of meerdere metalen noem je een 'legering'.


De mattenklopper ring is in de Surinaamse cultuur het populairste sieraad. Naast mattenklopper ringen zijn er ook mattenklopper oorbellen, mattenklopper kettingen en mattenklopper armbanden. Voor ons reden genoeg om is uit te zoeken waar de mattenklopper nou eigenlijk voor staat. Hieronder zullen wij de verschillende functies van de mattenklopper zo goed mogelijk beschrijven.

Het zou toch mooi zijn als je met het blote oog kon zien of iets echt of nep goud is? Helaas… Zelfs voor ons is het haast niet te zien. En wij werken er dagelijks mee! In dit blog zullen we proberen uit te leggen welke verschillende karaat gehaltes goud er zijn en hoe je deze herkent.

Surinaams goud is veel meer waard! Toch? NEE! Goud is goud ☺Het gevoel bij sieraden is voor sommige mensen wel meer waard. Chauvinistisch zijn we allemaal wel een beetje toch? In dit blog gaan we uitleggen wat het verschil is tussen goud uit verschillende landen.

De Goud Winkel

De blogs worden geschreven door medewerkers van De Goud Winkel. Nieuwsgierig wat De Goud Winkel is en wat zij doen? Hiernaast kan je een korte video bekijken waarin je een rondleiding krijgt in de winkel. Bovendien zie je wat voor prachtige sieraden er allemaal aanwezig zijn!

Maak kennis met 1 van de schrijvers van deze blogs!

Bas Tuinenburg

Meer dan 5 jaar werkzaam bij

Pandhuis Hooidrift & De Goud Winkel

Afgestudeerd E-Commerce aan Hogeschool Rotterdam

Vinden jullie dat Bas goed bezig is? Laat een LIKE achter en steun Bas om wat meer bekendheid te krijgen met zijn blogs!


Interesse in onze blogs? 

Laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte!