0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Is goud een goede investering?

Bas Tuinenburg - 11 / Sep / 2024

Is goud een goede investering?

In dit blog vind je ons (goud) eerlijke antwoord op de vraag; is goud een goede investering?<br />

Oké, je hebt het vast vaker gehoord: “Goud is een slimme investering.” Maar klopt dat nou echt, of is het gewoon een mooie marketingtruc? In dit blog gaan wij je precies vertellen wat je moet weten over het kopen van goud.

Waarom goud al jaren populair is

Wist je dat goud al duizenden jaren erg gewild is? Niet alleen bij koningen en farao's, maar ook bij mensen zoals jij en ik. Dat komt omdat goud altijd iets speciaals heeft: het blijft mooi en waardevol, ook als alles om je heen in de soep loopt.

  • Veilige investering: In onzekere tijden is goud dé plek waar mensen op terugvallen. Gaat de economie omlaag? Goud blijft vaak juist stabiel.
  • Schaarste: Er is maar een beperkte voorraad, dus het blijft schaars en mede hierdoor, erg gewild.
  • Looks en waarde: Sieraden van goud? Je ziet er niet alleen top uit, maar ook nog een slimme investering!

Voordelen van goud kopen

Laten we eerlijk zijn: wie wil nou niet een goed uitziende investering? Hier zijn een paar redenen waarom goud altijd een goed idee kan zijn:

  • Snel cashen: Als je ineens geld nodig hebt, kun je goud makkelijk weer verkopen. Er is altijd vraag naar goud. En ga jij die oude TV maar eens proberen te verkopen op marktplaats…
  • Tegen inflatie bestand: Waar je euro’s soms minder waard worden, blijft goud vaak stabiel of stijgt zelfs. Veel klanten bij ons in de winkel zien dit ook in en zetten hun euro’s om in goud. Slim toch?
  • Een tastbare investering: In tegenstelling tot aandelen en andere investeringen is goud echt iets tastbaars. Je kunt het daadwerkelijk in je handen hebben en dit geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Maar... zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er altijd twee kanten aan het verhaal. Goud kopen heeft ook z'n mindere kantjes:

  • Geen inkomsten: Goud levert geen rente of dividend op. Je hebt het en dat is het. Het levert je pas wat op als je het verkoop onder gunstige koersomstandigheden.
  • Bewaarplek nodig: Je moet goud ergens veilig opbergen. Een kluis of opslag kost geld.
  • Prijs schommelt: Goud kan in waarde stijgen, maar ook even dalen. Het is geen gegarandeerd winstfeestje.

Gouden sieraden: het beste van twee werelden

Laten we eerlijk zijn; koop jij goud echt 100% als investering, dan moet je GEEN sieraden kopen. In dat geval kan je het beste goudbaren kopen. Deze bieden wij ook aan, alleen niet op de website. Neem hiervoor contact op met onze KLANTENSERVICE. De reden waarom het niet slim is om in dat geval sieraden te kopen is simpel; in sieraden zit arbeid. Arbeid kost geld en maakt het sieraad duurder. Dit betekent niet dat het goud meer waard is. Ook zijn goudbaren BTW vrij en sieraden niet. Scheelt toch weer 21%. Toch is het kopen van sieraden ook een goede investering als je het vergelijk met andere dure aankopen. Bij ons krijg je niet alleen een investering, maar ook iets prachtigs om te dragen. Gouden sieraden zijn de perfecte mix van iets moois én waarde.

  • Dubbele waarde: Je investeert én ziet er fantastisch uit.
  • Tijdloos: Goudsieraden zijn tijdloos en kunnen generaties lang worden doorgegeven.

Wanneer moet je goud kopen?

Als ik die vraag kon beantwoorden, was ik nu niet dit blog voor jullie aan het schrijven.. Dit is dé vraag die natuurlijk iedereen bezighoud die ergens in investeert. Het perfecte moment bestaat niet altijd, maar als je kijkt naar de lange termijn, zit je bij goud meestal goed. Dat is ook de reden waarom goud zo’n populaire lange termijn investering is.

  • Lange termijn visie: Zie het niet als snel geld verdienen, maar als een stabiele keuze.
  • Hou je ogen open: Soms kan het slim zijn te kopen wanneer er ‘iets’ gebeurt in de wereld. Denk hierbij aan economische veranderingen op grote markten (zoals de VS) of ingrijpende gebeurtenissen in de wereld zoals een oorlog. Al deze dingen hebben invloed op de goudkoers en kunnen misschien wel hét moment betekenen om te investeren in goud. 

Conclusie: Slim of niet?

Goud kopen? Ja, wij denken van wel! Als je op zoek bent naar iets wat je helpt door onzekere tijden, terwijl je er ook nog van kunt genieten in de vorm van sieraden, dan zit je goed met goud. Maar zoals met alles: doe je huiswerk en kijk wat bij jou past!

Zin om te investeren in goud of toe aan een nieuw sieraad? Kom langs bij ons in de winkel of neem contact op. We helpen je graag verder met persoonlijk advies.https://www.degoudwinkel.nl/catalog/

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen. Of heb jij een brandende vraag die je graag beantwoord ziet worden in een blog? Neem dan even contact met ons via de WhatsApp button rechtsonder. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »